Pooling Partners
Close menu
Choose your country/region
Europe’s #1 integrated full-service pooler and producer of pallets and boxes.

Management eficient al platformelor de încâre: extinderea serviciilor Pooling Partners, PAKi în România Download press image

SISTEM DE REUTILIZARE PERMANENTĂ A PALEȚILOR (POOLING) SOLUŢIA IDEALĂ PENTRU UN PARTENERIAT WIN-WIN PE TERMEN LUNG

În cadrul activităţilor sale europene de reutilizare a paleţilor, Pooling Partners coordonează fluxul de paleţi şi boxpaleţi, astfel încât aceştia să fie disponibili în permanenţă, la locul şi momentul potrivit. La ora actuală, Pooling Partners îşi oferă prestările de servicii şi în România, pentru a face faţă numărului de clienţi în continuă creştere. De curând, experimentatul prestator de servicii de logistică aprovizionează la faţa locului, pe bază de cerere, companii de top în sectorul lor de activitate.

Ennepetal, 18 martie 2016 – Atunci când companiile îşi organizează fluxurile de mărfuri, folosind europaleţi, boxpaleţi sau alte containere reutilizabile, acestea se confruntă la nivel european, cu aceleaşi provocări. Asigurarea şi gestionarea mijloacelor de manevrare şi încărcare sunt necesare atât pentru distribuirea de produse şi mărfuri, cât şi pentru aprovizionarea propriilor sedii, dar şi a furnizorilor de materii prime.

În general, dacă într-un anumit loc sunt disponibili pentru schimb, prea mulţi sau prea puţini paleţi de calitatea necesară, paleţii goi trebuie transportaţi pe distanţe mari pentru a compensa dezechilibrele din stocurile de paleţi. În momentul în care destinatarul nu poate înlocui paleţii, cheltuielile administrative pentru derularea operaţiunilor cu destinatarul cresc corespunzător, inclusiv în ceea ce priveşte procesarea documentelor necesare. În plus, paleţii trebuie vânduţi sau achiziţionaţi din nou, în funcţie de fluctuaţiile cererilor. Pentru companii, aceasta înseamnă adesea, în afara cheltuielilor de aprovizionare şi depozitare, şi costuri ridicate de transport. Atunci când aceste sarcini trebuie efectuate suplimentar, pe teritoriul mai multor ţări, cheltuielile se multiplică de mai multe ori.

Pentru a configura eficient managementul platformelor de încărcare, Pooling Partners oferă clienţilor, prin serviciile testate ale rețelei PAKi, posibilitatea de a solicita platformele de încărcare dorite în orice cantitate, la calitatea corespunzătoare, indiferent de moment. De acum, acest serviciu unic este disponibil şi în România, cu o mare acoperire la nivel naţional. Clientul economiseşte costurile de transport şi îşi poate adapta în permanenţă stocurile de paleţi, oriunde în Europa, în funcţie de necesitate. Costurile pentru reachiziţionări sau înlocuiri dispar.

„Suntem activi în România, deja din anul 2015, pentru clienţi renumiţi şi desfăşurăm la faţa locului întreaga activitate de schimb pentru aceştia“ declară Christian Kühnhold, Director General al Pooling Partners pentru servicii PAKi. „În plus, suntem reprezentaţi prin distribuitori la nivel local, astfel încât, pe viitor, şi alte companii din România să poată profita de conceptul nostru de reutilizare a paleţilor.“ Derularea operaţiunilor este comandată de la sediul din Ennepetal. Pentru asistarea cuprinzătoare a noii pieţe care tocmai s-a deschis, expertul în logistică a format special, o echipă proprie.

În activitatea de management în sistem pooling, Pooling Partners se bazează pe experienţa sa dobândită în decursul anilor şi, prin PAKi, oferă toate serviciile pentru simplificare şi desfăşurarea eficientă a proceselor care implică europaleţi, boxpaleţi şi alte tipuri de paleţi şi containere returnabile. Din efectivul de clienţi fac parte numeroase companii de top din industria alimentară, logistică, comerţ şi industria auto.